2009. március 11., szerda

ÚJABB INTERMEZZO

Csokis-narancsos süti janna módra

Hozzávalók:

1 tábla 60-90% kakaótartalmú csokoládé
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 bögre finomliszt
1 ek. olaj
1 jó nagy narancs késsel(!) lehámozott héja (sólyom)
3 ek. kakaópor (nem a cukrozott italpor, hanem porrá őrölt kakaóbab)
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat – cukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, kakaópor – keverd alaposan össze. A csokoládét késsel bírd rá, hogy fél centis kockákra, morzsalékra darabolódjon. A jó nagy narancsot olyan módon hámozd, hogy a héjnak csak a felső rétegét vágd le róla, a fehér szivacsos héjréteget már ne! Aprítsd fel a lehámozott héjat szintén kb. (vagyis hát max.) fél centis darabkákra.

Keverd bele ezen finomságokat az te száraz vegyülékedbe, s mikor látád hogy ez jó, add hozzá az két tojást, az bögre tejet és az olajat. Keverd hosszan, türelemmel.
Midőn mocsárhoz hasonlatos sűrű egyöntetű masszát látsz tennen ujjaid között, hagyj fel az keveréssel.

Tepsidet, avagy testvéred, szülejed, felebarátod tepsijét béleld ki sütőpapírral. Borítsad dolgos kezed munkájának gyümölcsét az kibélelt tepsi várakozó ölébe.
Előmelegített sütőben, egyharmados erősségen, kb. 40 percig, tűpróbáig süsd.

Majdan pediglen fogyaszd, s gyönyörködj az te tettedben boldogsággal.

Nincsenek megjegyzések: