Íme első közös szerzeményünk.
Hozzávalók:
3 nagy répa
2 nagy fehérrépa
4-5 darab nagy gomba
Olívaolaj
Kb. 1 dl tej
Sok őrölt gyömbér
Szerecsendió
Só
Bors
Pároláshoz kb. 1 dl víz
Leves leveként kb. 2,5 dl víz
Elkészítés:
A répát és a fehérrépát felkarikáztam, jénaiba pakoltam, sóztam, megcsurgattam olívaolajjal, és aláöntöttem 1 dl vizet. 6-7 perc 800 watton, fedett jénaiban bőven elég neki, hogy megpuhuljon, de ne főjön (vagyis a rostjai ne menjenek tropára, és az ízek egytől egyig benne maradjanak).
Míg a zöldség a mikróban ringlispilezett, megtisztítottam a gombát, és egymilliméteres szeletekre vágtam (tudjátok, mint a doktorhauszban a CT a koponyát). Forró olívaolajra dobva, borsozva hirtelen lepirítottam (itt-ott úgy pörkölődött meg, mint a chips, ez azért jó, mert így lesz mit rágni a levesben), majd enyhén sóztam.
Amikor lejárt a mikró, a jénai fedelét leemelve hagytam pár percig hűlni a zöldséget, majd a saját levével együtt bezuttyantottam a botmixer poharába, és jól összepépesítettem. Biztos ez valami rejtett perverzió, de számomra egész különleges élményt ad ez a rúdmixerreltrancsírozás… Mikor az áldozat már egészen úgy festett, mint valami extra bébitápszer, ráborítottam a gombára, majd felöntöttem 2,5 dl vízzel, és hagytam rottyanni.
Amint felforrt, beleöntöttem a tejet, majd fűszereztem sok gyömbérrel és kevés szerecsendióval (ha még igényel sót, azt is most jó hozzáadni, mikor már minden hozzávaló benne van és semmivel nem higítjuk tovább).

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése