Curry-s kukoricakrémleves
Hozzávalók:
2 kisebb krumpli
1 konzerv kukorica
1/2 üveg (konzerv) bébikukorica
1/2 tv paprika
1 dl tej
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
őrölt bors
őrölt zeller
curry
só
víz
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A kukoricát levével együtt fazékba dobtam és főzni kezdtem 2 dl vízzel, az olívaolajjal, elég sok sóval, őrölt zellerrel és borssal. Azért lehet sok a só, mert majd később jön a krumpli, meg a bébikukorica meg a tej, amik közömbösítik.
Mikor már jól átjárta a sós-fűszeres íz a kukoricaszemeket, levettem a tűzről, hűlni hagytam, majd az egészet botmixerrel jól összepépesítettem.
Visszatettem a tűzre, hozzáöntöttem a tejet és még egy kis vizet.
Belereszeltem két hámozott krumplit kislyukú reszelőn, majd ugyanezen belereszeltem a fél paprikát is (én "meghámoztam" előtte, vagyis levágtam az erős, fénylő héjat a húsáról).
Belekarikáztam a bébikukoricákat, és az egészet jócskán megfűszereztem curry-vel, gyömbérrel és szerecsendióval. Kb. 10 percig hagytam még ezután közepes lángon rotyogni (ha kezd nagyon sűrűsödni, fel lehet közben önteni vízzel), majd miután elzártam alatta a gázt, még kb. kb. 10 percig hagytam fedő alatt, hogy összeérjenek az ízek.
Én egy kis szójaszószt is csurgattam rá, Gábornak nem hiányzott, azt mondta, belecsókoltam a gyomrába ezzel az ebéddel. : )
2009. október 23., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése